بهترین نوع خرما برای صادرات کدام است؟ چه مقدار از تولیدات هر ساله به صادرات خرمای زاهدی اختصاص می یابد؟ در صادرات خرمای زاهدی چه عواملی تاثیر گذار است؟
از میان تولیدات هر ساله ی خرما در ایران پنجاه درصد آن به مصارف داخلی اختصاص می یابد و از پنجاه درصد باقی مانده، چهل درصد آن در طول پروسه ی برداشت و در مسیر تولید محصولات و… به ضایعات بدل می شوند و تنها ده درصد از خرمای تولیدی سالیانه وارد چرخه ی صادرات خواهد شد.
ایران از لحاظ صادرات خرما به علت شرایط مساعد آب و هوایی در برخی نقاط کشور، رتبه ی دوم را در سطح جهان دارا می باشد. خرما به علت رطوبت و تازگی برای صادرات نیازمند شرایط ویژه ای است که فراهم آوردن این شرایط بسیار دشوار است.

از جمله ی ویژگی های خرما تغییر رنگ و شکل سریع آن است که در صورت حمل و نقل در مسافت های طولانی و ارسال به کشور های دیگر، تحت آسیب های زیادی قرار خواهد گرفت؛ از این رو یکی از مناسب ترین انواع خرما برای صادرات، خرمای زاهدی یا قصب است. این نوع خرما به دلیل خشک و دیر رس بودن گزینه ی بسیار مناسبی برای حمل و نقل هستند و در این بین کمترین آسیب دیدگی را متوجه میشوند. خرمای زاهدی همچنین گزینه ی مناسبی برای نگهداری های طولانی مدت است زیرا در طول سالیان زیاد تازه مانده و از کیفیت خوبی برای مصرف برخوردار خواهد بود. این خرما انتخاب خوبی برای صادرات به کشور های دور دست و مناطقی است که شرایط مساعد چندانی برای نگهداری از این میوه در حالت مرطوب را ندارند. همچنین این نوع خرما در مصارف خانگی، میوه ای بسیار مفید با ارزش غذایی بالا و مقرون به صرفه است و توانایی جایگزین شدن به جای اقسام مختلف خوراکی های مضر را دارد.