آیا می دانید خرمای زاهدی در مناطق تولید به چه نامی معروف است؟ آیا با صادرات کالا هایی همچون خرما زاهدی درجه یک آشنایی دارید؟ در ادامه به بررسی چند نکته در این باب می پردازیم.
خرمای زاهدی که در اکثر مناطق تولید و برداشت آن به قصب معروف است، یکی از بهترین خرما ها برای صادرات به شمار می رود. خرمای زاهدی یا قصب در دسته ی خرما های خشک جای می گیرد و شکلی بیضی مانند و رنگی قهوه ای رو به قرمز دارد.
این خرما به علت خشک بودن قابلیت انبار کردن و ذخیره ی بالایی دارد و حتی در مدتی حدود پنج سال نیز تازه خواهد ماند. کشور ایران مقام دوم را در صادرات خرما به خود اختصاص می دهد و در این بین خرمای زاهدی درجه یک جزء اقلام صادراتی مقرون به صرفه محسوب می شود؛ به این خاطر که در طول پروسه بسته بندی و ارسال کم ترین خرابی را به همراه دارد.

از نظر دسته بندی، انواع خرما به دو دسته ی خشک و مرطوب طبقه بندی می شوند که خرما زاهدی در طبقه ی خرما های خشک قرار دارد و از این بابت دارای قند بالایی نیز است زیرا از دست دادن آب در خرما ها با افزایش قند ذخیره شده در آن ها رابطه مستقیم دارد و خرما هر چه دارای آب بیشتری باشد قند کمتری دارد. از این قبیل خرما می توان به رطب اشاره کرد.
خرما زاهدی درجه یک گزینه ی مناسبی برای مصرف افرادی است که دچار بیماری دیابت هستند؛ زیرا قند موجود در این میوه (خرما زاهدی) از نوع قابل جذب در بدن بوده و به همین دلیل نسبت به قند و شکر های مصنوعی ضرر کمتری برای بدن دارد. خرما زاهدی می تواند جایگزین مناسبی برای تنقلات مضر مصرفی باشد و به راحتی انرژی مورد نیاز روزانه ی انسان را بر طرف سازد.