آیا با کیفیت خرما زاهدی جیرفت آشنایی دارید؟ آیا دلیل مساعد بودن آب و هوای جیرفت برای تولید خرما زاهدی را می دانید؟
شهرستان جیرفت واقع در استان کرمان یکی دیگر از مناطقی است که سهم زیادی در تولید خرما دارند. خرما زاهدی که نوعی خرمای خشک به حساب می آید در شهرستان ها و مناطق زیادی کشت و برداشت می شود؛ یکی از این مناطق جیرفت است.
جیرفت شهرستانی پست از لحاظ ارتفاع به حساب می آید و حالت فلات مانند دارد از این رو دارای آب و هوایی نسبتا گرم و معتدل برای کشت مرکبات و خرما است.

خرما زاهدی تولید شده در این شهرستان (جیرفت) از انواع خرما های مرغوب بوده که از شیرینی خوبی برخوردار است. خرما زاهدی به دلیل دیر رس بودن در زمره خرما های خشک دسته بندی می شود که از این حیث خرمایی بسیار ایده آل برای ذخیره و صادرات به شمار می رود. خرما زاهدی از خواص درمانی بسیاری نیز برخوردار است که از جمله ی آن ها می توان به خواص درمانی آن در مشکلاتی نظیر نقص در کارکرد سیستم گوارش، ریزش مو، مشکلات پوستی و… اشاره کرد.
از خرمای زاهدی در کارخانه ها و کارگاه های شیرینی پزی نیز به وفور استفاده می شود و کاربرد آن در پخت و تولید شیرینی ها و برخی از انواع نان می باشد.
خرما زاهدی یا قصب از قند بالاتری نسبت به دیگر اقسام خرما برخوردار است که این امر به واسطه ی خشک بودن خرما زاهدی و دیر رس بودن آن حاصل می شود؛ از این رو این خرما گزینه ی مناسبی برای تولید الکل و سرکه نیز محسوب می شود. خرما زاهدی جیرفت همچنین بهترین گزینه برای ذخیره ی طولانی مدت و نیز صادرات است که خرابی به همراه ندارد و یا درصد ضرر رسانی آن بسیار کم و محدود است.